Hvis du er i hovedstaden og er på jakt etter et bedre måltid, finnes det en rekke gode alternativer. Oslo er en by der mange kulturer møtes, noe som gir et stort mangfold når det kommer til spisesteder – enten du er ute etter tradisjonell norsk mat eller spennende og eksotiske delikatesser fra andre steder i verden. Vi skal nå se nærmere på noen av Oslos beste restauranter!

Mat i toppklasse

Hvis du ønsker å velge fra øverste hylle, og vil ha en kulinarisk opplevelse du sent vil glemme, er restauranten Maaemo nesten obligatorisk å teste ut. Denne Michelin-restauranten har blitt kåret til verdens 35. beste restaurant ifølge Nettavisen.no. Maaemo har hele tre stjerner i Michelinguiden, noe som er en bragd få andre restauranter i Norden kan skilte med. På menyen finner du originale og merkverdige retter, og det benyttes alltid kortreiste og ferske råvarer fra Norge. Husk at denne restauranten er populær blant både nordmenn og turister, og at du må regne med å stille deg på venteliste for å kunne ta del i den ekstraordinære spiseopplevelsen.

Også Statholdergaarden har fått en stjerne i Michelinguiden, noe som tyder på at Oslo er på vei til å bli et kulinarisk mekka i Norden. Her får du oppleve kokkekunst fra øverste hylle i elegante omgivelser. Menyen er utarbeidet av den norske kjendiskokken Bent Stiansen, og kan friste med 10-retters menyer med tilhørende vinkart. Maten er også her kortreist og velsmakende. Til dessert kan du for eksempel nyte mascarpone, karamell og eplesorbet, mens til forrett serveres for eksempel kveite med agurk, yuzu, buljong og makrell. Her vil smaksløkene garantert trives!

Gourmetmat

Hvis du ønsker en skikkelig gourmetmiddag bør du avlegge et besøk til Feinschmecker på Elisenberg i Frogner. Dette anses som en av Oslos aller fineste og beste gourmetrestauranter, og interiøret vitner om at dette er et sted av klassisk og førsteklasses kvalitet. Dette er stedet du skal besøke om du ønsker å føle deg som kongelig for en kveld. Restauranten er perfekt å ta med seg en date på dersom du ønsker å imponere, eller kanskje stedet du bør holde bursdagsselskapet ditt neste gang du fyller år.

Om du er på jakt etter en rustikk og uforglemmelig matopplevelse på en restaurant som kan friste med kortreist mat, kan du også besøke restauranten Kontrast som er lokalisert på Vulkan-tomten i Oslo. Her kan du spise på en kritikerrost restaurant som har gjort seg vel fortjent til en stjerne i Michelinguiden. Du finner mange spennende retter og deilig vin på menyen, men husk å bestille bord i god tid.

Høyt prisnivå?

De fleste gourmetrestauranter har et relativt høyt prisnivå, og du må derfor regne med at du må betale litt mer enn du kanskje er vant til på «vanlige» restauranter. De høye prisene kan forsvares med at maten er av svært høy kvalitet, og som regel kortreist. Dette kan sees i kontrast til andre billigere restauranter, der maten gjerne er importert fra utlandet (til en billig penge). I tillegg er det viktig å huske på at maten på Oslos beste restauranter tilberedes av anerkjente kokker, og i tillegg koster det litt med god vin til maten. Du kan likevel kunne ta deg råd til en tur på en av disse restaurantene, dersom du bare går en sjelden gang iblant!