Etter en lang uke med studier eller jobb, er det få ting som frister mer enn å slå seg litt løs og kanskje besøke en bar eller to om kvelden. Dersom du er i hovedstaden finnes det veldig mange spennende barer og puber å velge blant, og det kan kanskje være vanskelig å foreta et valg. Det er imidlertid noen barer som skiller seg ut som bedre enn andre, og disse skal vi nå se nærmere på.

Barer du må besøke når du er i Oslo

Visste du at du kan finne en av verdens beste barer i en av Oslos sidegater, nærmere bestemt i Storgata? Baren Himkok vant i 2018 en imponerende 19. plass over verdens 50 beste barer i en internasjonal kåring. Denne baren har ikke bare dyktige bartendere, flott interiør og mye godt på menyen – den er også bærekraftig og miljøvennlig. Denne baren er et absolutt must å besøke neste gang du tar en barrunde i Oslo. På TripAdvisor finner du også en grei oversikt over hvilke barer forbrukerne mener er best. Øverst troner Schouskjelleren med en score på solide 4,5/5. Her kan du få en rustikk og koselig kveld i et gammelt bryggeri fra 1800-tallet. Baren er lokalisert i Trondheimsveien 2 i Oslo, og har mange spennende drinker (og ikke minst – øl) på menyen.

Andre barer som er verdt å besøke i Oslo er Summit Bar, som har langt mer moderne lokaler. Også denne baren kan skilte med imponerende 4,5/5 på TripAdvisor. Summit Bar kan by på fantastisk utsikt fra 21. etasje fra Radisson Blu Scandinavia Hotel i Holbergs gate 30. Her kan du nyte synet av bylivet langt der nede, mens du sipper på en lekker drink. Dersom du ønsker en mer fargerik og ungdommelig bar-opplevelse, kan du teste ut Magic Ice. Denne baren har 4/5 på TripAdvisor, og kan skilte med rosa og blått neonlys som står i stil med de hyggelige bartenderne og de spreke drinkene.

Det er lett å anta at vi i en guide om de beste barene i Oslo kun skal snakke om den type barer som primært serverer alkohol. Tro om igjen! Når du først er i hovedstaden er det nemlig obligatorisk med en tur innom espressobaren Fuglen i Universitetsgata 2. Om kvelden transformeres imidlertid kaffebaren til en cocktailbar, noe som gir deg muligheten til å få noe godt i glasset. Dette er med andre ord en bar du kan nyte både til hverdags og til fest, noe som er litt spesielt – og vi liker det!

Dersom du er ute etter en lun og hyggelig pub, bør du besøke Sir Winston’s Public House som ligger i Karl Johans Gate 10, midt i Oslo sentrum. Denne puben minner nesten om en av de klassiske brune pubene du finner i Irland, og serverer både godt øl og underholdning til sine mange faste gjester. Denne puben scorer også høyt på TripAdvisor, med 4/5. Dette er stedet for deg som er ute etter en uformell aften med gode venner, omgitt av andre mennesker i godt humør. Dersom du ønsker noe godt til drikken, kan du nyte peanøtter eller annen snacks. I tillegg til den klassiske puben, kan du finne en pianobar her. Det er også muligheter for fotball på storskjerm!