I Norge finnes det mange gode restauranter, og du vil finne spisesteder inspirert av alle verdenshjørner i de fleste storbyene. Et eksempel er sushirestauranten Sumo, som har etablert seg med suksess i både Bergen og Oslo. I Bergen finner du imidlertid mange mer ukjente skatter også, og på disse restaurantene vil du kunne få uforglemmelige matopplevelser. Vi skal nå se nærmere på noen av de beste restaurantene i Norges nest største by!

  • Lysverket
  • Bryggen Tracteursted
  • Sky:skraperen
  • Cornelius Sjømatrestaurant

Skiller seg ut i mengden

Bergen er et mekka for deg som er glad i sjømat, noe Fisketorget og Mathallen er beviser på. I tillegg finner du eksklusive restauranter som Lysverket, der menyen i stor grad har fokus på sjømat. Du vil imidlertid også finne spennende grønnsaks- og kjøttretter på denne tradisjonelle restauranten. På Lysverket komponeres det fireretters- og syvrettersmenyer med spennende og lokale råvarer, som blant annet østers, kamskjell, sjøkreps og hummer. Restauranten åpnet i 2013, og er lokalisert på KODE4 – et kunstmuseum som ligger like ved Grieghallen i hjertet av byen. Restauranten serverer både middager, lunsj, mat i baren og kan arrangere større selskaper.

Et annet spisested i Bergen du er nødt å sjekke ut, er Bryggen Tracteursted. Omtrent på 1360-tallet ble Bryggen i Bergen brukt som hovedkontor for hanseatiske kjøpmenn, ettersom de drev med handelsvirksomhet med varer som korn og tørrfisk. Helt innerst i gårdene lokalisert på Bryggen var Schøtstuene, og det var her hanseatene hadde sitt samlingspunkt og der de spiste måltidene sine. Bryggen Tracteursted består blant annet av Svensgårdens Schøtstue så vel som Ildhuset, noe som lar deg spise i historiske omgivelser. Spis der hanseatene en gang spiste, og opplev herlige retter med blant annet tørrfisk. Her serveres en rekke tradisjonelle bergenske retter, samtidig som kjøkkenet er moderne og holder høy standard. Råvarene er selvfølgelig lokale!

Et annet spisested som skiller seg tydelig ut i mengden, er restauranten Sky:skraperen. Dette er den mest høytliggende restauranten i Bergen – hele 643 meter over havet. Restauranten er nemlig lokalisert på Ulrikens topp. Du kan ta banen opp dersom du ikke ønsker å ta beina fatt, noe som gjør det enkelt å nyte et bedre måltid med fantastisk utsikt over hele Bergen. Det er flott natur i området, og utsikten fra restaurantens vinduer er fantastisk. Restauranten er uformell, noe som betyr at både turgåere, barnefamilier og mosjonister er hjertelig velkomne. På Sky:skraperen er det også en egen terrasse med panoramautsikt på taket, der du kan nyte en deilig lunsj.

Sjømat er også i fokus på restauranten Cornelius Sjømatrestaurant, som er lokalisert på en holme i sjøkanten. Her får du utsikt til både fjell, fjord og skjærgård, og råvarene som serveres er høyst lokale. Restauranten har en egen sjøvannskum der du kan se sprell levende sjøkreps, østers, hummer og kamskjell. Ferskere mat enn dette skal du lete lenge etter! Dersom været tillater det, kan du spise på kaien utenfor restauranten. Regner det – noe det ofte gjør i Bergen – kan du nyte den lune stemningen som tilbys innendørs. Utsikt får du uansett!

Opplev et kulinarisk Bergen

Det er med andre ord mange flotte steder du kan spise i Bergen. I tillegg til de nevnte restaurantene kan vi anbefale deg å sjekke ut restauranter som Potetkjelleren, Salsa, Brasserie No 22, Bryggeloftet & Stuene og Colonialen Kranen. Opplevelsene står i kø!